Het laatste nieuws


 Op 31 april was het weer tijd voor het traditionele Lachen, Gieren, Brullen-tafeltennistoernooi. De organisatie lag in handen van wedstrijdsecretaris Thomas Beuman. Bij dit toernooi werden de tafeltennissers uitgedaagd om op allerlei manieren, behalve de officiële manier, wedstrijden tegen elkaar te spelen. Gespeeld werd met minibatjes op een minitafeltennistafel, badmintonrackets en met uitgeschoven tafels. Er was een werpspel en midgetgolf en als klap op de vuurpijl moest een bibberspiraal worden getrotseerd. Dit alles zorgde vanzelfsprekend voor de grootste pret bij zowel de junior- als seniorleden. De nummers 1, 2, en 3 vielen in de prijzen.  Bij de junioren waren dit Alex, Jan en Thomas. Bij de senioren gingen Zibi, Kevin en Gé met een prijs naar huis. Al met al was het weer een hele gezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar.


Op woensdag 17 mei heeft het jaarlijkse clubkampioenschap tafeltennis van Snel en Lenig (SEL) plaatsgevonden. Het clubkampioenschap heeft de vorm van een zeskamp. Dit jaar werden spelers voor het eerst niet door middel van loting, maar plaatsing ingedeeld. Op deze wijze werd voorkomen dat de sterkste spelers elkaar al in de eerste ronde konden tegenkomen.  

 

De zeskamp kende een verrassend verloop. Niet de twee favorieten Thomas Beuman en Tim Bellekom stonden tegenover elkaar in de finale, maar Zibi Pulak en Tim Bellekom. Zibi wist Thomas in de halve finale in drie sets uit te schakelen. Tim won uiteindelijk de finale in twee sets. Zibi gaf zich echter niet gemakkelijk gewonnen. Tim moest er, vooral in de tweede set, hard voor vechten. Met een uitslag van 21-11 en 22-20 kon hij welverdiend het clubkampioenschap op zijn naam schrijven. De derde plaats ging uiteindelijk naar Thomas, die in twee sets (21-9; 21-19) van Kevin Turk won.  

 

Na afloop werden de nummers 1, 2 en 3 gehuldigd. Zij ontvingen een mooie beker. De winnaar, Tim Bellekom, mag bovendien de jaarlijkse wisselbeker mee naar huis nemen. Vervolgens werd aan de bar van Sporthal De Schulpwei nog gezellig een hapje en een drankje genuttigd.


De afdeling Tafeltennis van Snel en Lenig (SEL) heeft op 10 mei een 'Bring-a-Guest' toernooi georganiseerd. Aan de jeugdleden was gevraagd om iemand mee te nemen en te laten zien hoe leuk tafeltennis is. Zij hebben goed gehoor gegeven aan deze uitnodiging. De deelnemers werden verdeeld in koppels en gingen in een 6-kamp de strijd met elkaar aan. Het ging er af toe heel fanatiek aan toe. De winnaars waren Alex en Julien. Zij wisten alle wedstrijden overtuigend op hun naam te schrijven. Als tweede eindigden André en Marco, gevolgd door Alex en Jan. De nummers 1, 2 en 3 ontvingen leuke prijzen die bij sponsoren waren geregeld. Verder kregen alle spelers nog een kleine traktatie. Het was een gezellige en sportieve avond en zeker voor herhaling vatbaar.

 

The table tennis department of Snel en Lenig (SEL) held a 'Bring-a-Guest' tournament on May 10th. The junior members were asked to bring someone along to show how much fun table tennis is. They complied well with this invitation. The participants were divided into couples and went to battle in a six-player round robin. On occasion, great spirit was on display. The winners were Alex and Julien. They managed to win all their matches convincingly. In second place we had André and Marco, followed by Alex and Jan. The 1st, 2nd and 3rd place finishers all got some nice prizes, complimentary from a few sponsors. In addition, all players got a small treat. It was a nice and sporty evening, certainly worthy of repetition.   


Op 20 april heeft Zibi Pulak deelgenomen aan een Zeskamp in Wateringen. Dit toernooi wordt jaarlijks door de UBT georganiseerd voor de 6 spelers die de hoogste persoonlijke scores in de competitie hebben behaald. Zibi wist een welverdiende 2e plaats te behalen. Een hele mooie prestatie! 


Op 19 april heeft de jaarlijkse ledenvergadering van de afdeling tafeltennis van Snel en Lenig plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering is René van Spronssen om gezondheidsredenen afgetreden als secretaris/veldmanager. Voorzitter Richard Deighton bedankte René voor zijn niet aflatende inzet, enthousiasme en humor. De afdeling zal hem zeer gaan missen. Gelukkig verdwijnt René niet helemaal uit beeld. Hij heeft toegezegd nog beschikbaar te blijven als scheidsrechter. Els van Gilst en Kevin Turk gaan, met hulp van de andere leden, de functies van René overnemen.