Nieuws

Laatste turnwestrijd selectiemeiden

Op 9 Juni hadden de selectieturnmeiden hun laatste Turn&Fundag van het seizoen. Het was een pittige wedstrijd met tegenstanders van meerdere topclubs zoals Pro Patria. Desondanks hebben de meiden onwijs goede oefeningen laten zien en werden er maar liefst 5 medailles behaald. 

1e plaats: Emily ter Haar

2e plaats: Julianne Pinel

3e plaats: Floreline Roest, Livia Munk en Eveline Reenalda

 

Alle meiden hebben het onwijs goed gedaan. Het was een top einde van een top seizoen met een RECORD aantal medailles.

 

DANSSTUDIO SNEL EN LENIG IS OP REIS GEWEEST!

 Azië, Rusland, Noord en Zuid Amerika, Afrika en Europa dat zijn de werelddelen waar zij het publiek mee naar  toe hebben genomen in een mooie afwisselende show van 1,5 uur.

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse dansuitvoering  van deze  dansstudio in he t Adelbert College. Zaterdagavond 2 juni en zondagmiddag 3 juni kon het publiek zien wat onze dansers het afgelopen jaar geleerd hebben. Heel vertederend waren de allerjongste dansers van klassiek ballet, 4-6 jaar.  De “oudere” meisjes van klassiek ballet waren ook erg indrukwekkend  op hun spitzen in het nummer van het zwanenmeer.

Stoer waren de hiphop dansers waren in hun goed uitgevoerde pittige dansjes.

En niet te vergeten de streetdancegroepen hebben zich zeker van hun beste kant laten zien.

Het was leuk om te zien dat zelfs de jongste streetdance groep zichtbaar genoot van het uitvoeren van hun dans.

Trots kan de dansstudio dan ook zijn op haar leerlingen!

Wij kijken al uit naar de show van volgend jaar.

 

Wil je ook komen dansen bij onze Dansstudio?

Dat kan! Tot aan de zomervakantie (13 juli) zijn er nog lessen. Een proefles meedansen kan altijd.

Binnenkort komt het nieuwe rooster van 2018/2019 op deze site te staan.

 

 

Met dank aan Rosalie van der Does (Rosalie Fotografie) voor het maken van de mooie foto's

DANSSTUDIO SNEL EN LENIG GAAT DE WERELD ROND.

 

NOG 3 WEKEN EN DAN IS HET ZOVER!!!

 

Zaterdagavond 2 juni en zondagmiddag 3 juni geeft Dansstudio Snel en Lenig haar jaarlijkse dansvoorstelling in het Adelbert College Wassenaar.

De leerlingen en docenten hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan deze voorstelling en het belooft zeker weer een mooie voorstelling te worden. Wilt u komen kijken? Dat kan!

Kaartjes (€ 6,- per persoon) zijn te koop voor de voorstelling bij de entree van het Adelbert College.

 

Net als voorgaande jaren is er ook een kaart(voor)verkoop:

maandag 14 mei 19.00 uur- 20.00 uur

dinsdag 15 mei 16.30 uur - 18.30 uur

vrijdag 18 mei 19.00 uur - 20.00 uur

Locatie: CvB, Fabritiuslaan 2, Wassenaar (leslocatie)

 

De voorstelling start zaterdag 2 juni om 18.45 uur, zaal open 18.30 uur  (einde show 20.30 uur).

De voorstelling start zondag 3 juni om 14.45 uur, zaal open 14.30 uur (einde show 16.30 uur).

 

De leerlingen die mee dansen krijgen van hun docente instructies betreffende de kleding die zij mee moeten nemen en hoe laat zij aanwezig moeten zijn. 

Vanwege de doorloop op zaterdag, het omkleden en de make-up zijn zij dus eerder aanwezig.

 

Wilt u informatie: mail naar dans@snelenlenig.nl

 

Turnkamp 2018

Afgelopen Hemelvaartsweekend was het eindelijk tijd voor het turnkamp van de selectiemeiden van Snel&Lenig. Na flink voorbereiden en lang wachten was het eindelijk zo ver. Op donderdag ochtend was het tijd voor twee dagen vol turnen, spelletjes en vooral veel lol. De dag begon met een paar uurtjes hard trainen en levend stratego in het park, om vervolgens weer te trainen. Na een vol programma was het tijd om te eten, met veel dank aan Eethuisje Duivenvoorde voor de lekkere friet en snacks. De dag werd afgesloten met een speurtocht en het favoriete spel weerwolven. Waarbij het doel natuurlijk was om zo snel mogelijk de trainsters te doden.
Na een voor sommige meiden korte nacht slapen in de zaal was het tijd voor dag 2. De ochtend begon met nog meer weerwolven en levend stratego om vervolgens ondanks de vermoeidheid weer een paar uur te trainen en af te sluiten met een turnfilm. Na twee vermoeiende dagen die vooral heel gezellig en leuk waren was het tijd om naar huis te gaan. Wij hebben er onwijs van genoten en kunnen alvast niet wachten tot het volgende kamp!

Halve FInale LAndelijk Acroteams

Op 5 Mei  hebben 3 van onze acroteams deelgenomen aan de landelijke halve finale (de voorronde voor het NK) in Oss. HEt was een lange dag met mooie oefeningen. Desondanks zijn de teams niet door naar het NK. 

Turn2WIn-Toernooi Selectieturnen

Wederom succes voor de selectie-meiden

Afgelopen zaterdag hadden de selectieturn meiden van Snel&Lenig hun tweede turnwedstrijd van dit jaar. De meiden reisden af naar Sommelsdijk in Zeeland om mee te doen aan het Turn2win toernooi. Ze turnden daar 4 toestellen, namelijk: vloer, brug, balk en sprong. Het was een dag vol met mooie oefening en hoge scores, die werd afgesloten met maar liefst 4 gouden medailles voor Julianne Pinel, Ann-Sophie Pinel, Sterre Scheepbouwer en Noa Weiner en 2 bronzen medailles voor Laura Annema en Deborah Zoutendijk. De trainsters zijn wederom trots op alle meiden en op naar de volgende wedstrijd!

Eerste Turn-en-FUn Dag Selectie Turnen

Op 7 april hadden de selectie meiden hun eerste Turn&fun dag van dit seizoen. Na het vele trainen was het eindelijk tijd om de wedstrijdvloer op te gaan. Met als resultaat maar liefst 8 medailles:

1e plaats: Deborah Dammada, Julianne Pinel, Ann-Sophie Pinel, Elsa Luijer

2e plaats: Livia Munk, Maren Wittman

3e plaats: Emily ter Haar

Onwijs mooie resultaten, oefeningen en succesen. Nu maar hopen dat de rest van het seizoen ook zo goed gaat. 

 

PlaatsingsWedstrijden ACROGYM-team

Afgelopen maand zijn de eerste 2 plaatsingswedstrijden  voor de ACROGYM-wedstrijdteams geweest. In de eerste wedstrijd hebben alle 4 de teams medailles gehaald, 1x een eerste plaats, 1x een tweede plaats en 2x een derde plaats. 

Ook op de tweede plaatsingswedstrijd zijn 2 medailles gehaald. 

Met een puntennorm van 19.5 voor de finale hebben alle 4 de wedstrijdteams zich geplaatst voor de districtsfinale op 10 maart. 

We zijn super trots op onze teams! En op naar de FINALE. 

 

KerstShow Dansstudio

KERSTSHOW MET ECHTE SNEEUW

Afgelopen zondagmiddag heeft Dansstudio Snel en Lenig een korte kerstshow uitgevoerd. De kerstsfeer werd mooi aangekleed door de heftige sneeuwval. Buiten was het koud maar binnen heerste er een warme sfeer met muziek en blije kinderen. De jongens en meisjes van klassiek ballet, streetdance en hiphop hebben hun beste dansmoves laten zien. Ondanks het slechte weer en de adviezen om niet de weg op te gaan, hebben veel familieleden en vrienden het weer getrotseerd. De opkomst was erg groot.

Kortom: een zeer geslaagde show!

 

Na de kerstvakantie gaan wij beginnen met het voorbereiden van onze dansvoorstellingen.

Volgend jaar zijn deze op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni in het Adelbert College.

Wij hebben nog plaats in een aantal van onze dansgroepen. Vooral jongens/meisjes vanaf 12 jaar zijn van harte welkom.

 

Wil jij ook dansen? Kom dan gezellig een proefles volgen! Meer informatie over het lesrooster is te vinden op deze site bij les informatie. Wie weet dans jij ook mee in onze volgende voorstelling.

 

Voor vragen kunt u mailen naar dans@snelenlenig.nl  

 

 

 

 

UItvoering 1 oktober

DANSSTUDIO SNEL EN LENIG START VANAF MAANDAG 28 AUGUSTUS MET HET NIEUWE SEIZOEN.

 

Vanaf maandag 28 augustus start de dansstudio weer met haar lessen. Wij hopen veel van onze leerlingen terug te zien. Nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom om de gehele maand september gratis lessen te volgen in klassiek ballet, streetdance en hiphop.

Volgend jaar hopen wij natuurlijk weer af te sluiten met 2 voorstellingen waar wij ieder jaar samen met onze leerlingen weer iets moois van gaan maken.

 

Nieuwsgierig naar onze lessen? 

Kom gezellig mee dansen. Meerdere lessen volgen mag ook. Zo kan je goed kijken welke dansstijl het beste bij je past. Tot gauw!

 

Kijk onder het kopje lesroosters wanneer welke les te volgen is.

 Leslocatie: Fabritiuslaan 2

(achterzijde van de den Deijl school: het gebouw tussen de 2 speelplaatsen)

 

 

 

 

Dansvoorstelling Snel en Lenig swingend succes

 

Maanden lang hebben de dansers en danseressen naar dit moment toegewerkt: de jaarlijkse dansvoorstelling. Afgelopen zaterdag en zondag was het eindelijk zover. De leerlingen kregen hun moment om te stralen op het podium van het Adelbert College.

Al tijdens de voorbereiding van de dansvoorstellingen wordt het thema gekozen. Dit jaar wordt je meegenomen door de vier seizoenen van een jaar. De dansjes en muziek zijn helemaal aangepast op het gevoel wat je bij de jaargetijden krijgt. Zo zijn de zomer dansjes erg swingend en heerst er bij de winter dansjes een koele sfeer.

Alle kinderen krijgen hun kans om te laten zien wat ze hebben geleerd. Zonder hulp hadden we dit niet kunnen realiseren. De techniek van Raymond de Brieder zorgde voor een complete inleving in de seizoenen. Ook de dansjes waren dit jaar weer goed op het thema aangepast. Dit komt door het harde werken van de docenten Laura Cappetti, Zaddik Gentille Francis en Joëlle van Schijndel. Samen met de leerlingen hebben zij de voorstelling tot een werkelijk succes gemaakt.

Ben jij nieuwsgierig naar onze danslessen? Kom dan snel een keertje kijken bij de dansstudio. Wie weet sta jij volgend jaar dan ook te swingen op het podium!  Tot de zomervakantie is het mogelijk een gratis proefles te volgen. Dus zin in klassiek ballet, streetdance of Hiphop? Kom langs en dans mee.  

 

Wij zijn druk bezig met het lesrooster voor het nieuwe seizoen. Deze komt binnenkort op deze site te staan. Wij verwachten geen grote wijzigingen. Omdat wij diverse verzoeken hebben ontvangen over een dansles voor volwassenen  en  een Hiphoples 12+  (jongens/meisjes) zal gekeken worden hoe hieraan invulling gegeven kan worden. Heeft u interesse  in één van deze lessen mail dan naar dans@snelenlenig.nl. Binnenkort komt het lesrooster 2017-2018 op deze site te staan.

 

 

DANSVOORSTELLING DANSSTUDIO

 

Zaterdagavond 10 juni en zondagmiddag 11 juni zijn de jaarlijkse voorstellingen van Dansstudio Snel en Lenig in het Adelbert College  te Wassenaar. Alle dansgroepen zullen hieraan meedoen. Het thema dit jaar is  De Vier Jaargetijden.  Al maanden zijn de voorbereidingen in volle gang. Nog even en dan is het zover! Het beloofd zeker weer een mooie show te worden.

 

U, uw familie en vrienden zijn van harte welkom om naar onze voorstelling te komen kijken.

De toegangsprijs is € 6,- per persoon per show.

De voorverkoop van de kaartjes heeft inmiddels plaatsgevonden.

Echter na de generale repetitie  (vrijdag 9 juni na 18.00 uur) is er ook nog een mogelijkheid kaartjes te kopen. Komt dit tijdstip niet uit dan kunt u nog kaartjes kopen voor aanvang van de show, echter vol is vol.

 

De voorstellingstijden zijn:

 Zaterdagavond 10 juni: zaal open 18.30 uur, aanvang show 19.00 uur.

Zondagmiddag 11 juni: zaal open 14.00 uur, aanvang show 14.30 uur.

 

Op vrijdagmiddag 9 juni  is er een generale repetitie in het CvB (Fabritiuslaan 2 = leslocatie) voor alle groepen van 16.30 tot 18.00 uur. Het verzoek is aan iedere leerling om hierbij aanwezig te zijn. Heeft u nog vragen mail naar: dans@snelenlenig.nl

 

 

 Tot ziens bij onze voorstelling!

Onderlinge Turnwedstrijden 24 mei

Op 24 mei waren de jaarlijkse onderlinge turnwedstrijden voor het reguliere turnen. Na weken hard trainen waren de meiden er klaar voor, al waren sommige wel een beetje zenuwachtig. Ook dit jaar wordt er weer gestreden om de wisselbeker voor de turnster met het hoogste aantal punten.

Het was een hele leuke en gezellige middag en we zijn trots op alle meiden die deel hebben genomen.

Ook een wedstrijd Dansen?

 

Zondag was een spannende dag voor X-Plosion. De dansgroep van Dansstudio Snel en Lenig moest de halve finale dansen om zich te kwalificeren naar de landelijke finale van Kunstbende. In maart heeft X-Plosion de golden ticket gewonnen van regio Zuid-Holland  in Rotterdam. Uit 18 dansgroepen waren zij geselecteerd samen met 4 andere groepen.

Een hele prestatie. Op een mix van nummers hebben zij een strakke moeilijke choreografie gedanst en dat hebben zij zeer goed gedaan.

Helaas voor X-Plosion zijn zij niet uitgekozen om Zuid-Holland te vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in Amsterdam.

Al in het begin was duidelijk dat het niveau erg hoog was, de groepen waren zeer aan elkaar gewaagd.

 

X-Plosion is de selectie streetdancegroep van Dansstudio Snel en Lenig.

Ben jij een danstalent en wil je ook graag in deze groep dansen?

Kom dan naar een gratis proefles volgen bij de les van je leeftijd. Wie  weet wordt je dan ook geselecteerd voor de selectiegroep.

Wij zijn altijd op zoek naar talent! Ook voor onze andere groepen.

 

Wil je ook onze andere groepen zien dansen?

Kom dan naar onze dansvoorstelling op 10 en 11 juni a.s. in het Adelbert College.

Zaterdag 10 juni: zaal open 18.30 uur, aanvang show 19.00 uur

Zondag 11 juni: zaal open 14.00 uur, aanvang show 14.30 uur

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Turn2Win toernooi

Afgelopen zaterdag heeft onze selectie turngroep deelgenomen aan het Turn2Win toernooi in Sommelsdijk. En met als resultaat twee keer een 2de prijs en één keer een 3de prijs. We zijn onwijs trots op alle meiden die mee hebben gedaan en hebben een onwijs leuke en sportieve dag gehad!

 

Selectieturnen Trainingskamp 15/16 oktober

Op zaterdag 15 oktober en zondag 16 oktober had het selectie team van de turnafdeling een trainingskamp. Zaterdag begonnen de meiden met turnen en na flink wat zweten en leren was het tijd voor de lunch. Na de lunch stonden er verschillende spellen en quizes op het programma om even bij te komen van de ochtend. Na de spelletjes werd er weer met veel plezier geturnd. Rond een uurtje of 6 waren alle meiden uitgeput en werd was het tijd voor het avondeten, verzorgd door Eethuisje Duivevoorde. Na het eten hebben we met alle meiden een film gekeken wat ook erg gezellig was en na de film was het dan toch echt tijd om te slapen....

De volgende ochtend werd de dag begonnen met wederom turnen maar na een paar uurtjes lekker getraind te hebben was het tijd voor iets anders. De meiden kregen een dansworkshop van Dansstudio Wassenaar, even iets anders en ook heel erg leuk! Na het dansen was het tijd om na twee heel vermoeiende dagen weer naar huis te gaan. Kortom een sportief, leuk en onwijs gezellig weekend. 

We willen eethuisje Duivevoorde en Dansstudio Wassenaar hartelijk bedanken, zonder jullie was het niet zo'n succes geworden.

 

Lieve meiden wat was het leuk en gezellig, wij hebben er van genoten en wij hopen jullie ook! - Veel liefs de trainsters; Britt, Zoë, Isabel, Kirsten & Rianna 


Open dag 25 september wederom een succes


Dansvoorstelling 2016 in het Adelbert Collge


Opendag 6 Maart was groot succes!