Streetdance

Kan jij ook niet stil zitten als je muziek hoort? Dan is streetdance ook iets voor jou! Swingende muziek nodigt uit om te bewegen, dat is gezond en noodzakelijk in deze tijd van stilzitten. Bovendien ben je er even heerlijk uit, je ontmoet vrienden / vriendinnen, het is gezellig. 

 

Muziek:

 

In de lessen wordt er gedanst op allerlei soorten muziek: van popmuziek tot oude jazznummers, van langzame soul tot supersnelle hip-hop. Je swingt op verschillende ritmes, beeldt een tekst uit of leert nieuwe passen bij moderne of oude jazzmuziek. 

 

Dansen:

 

De bewegingen bij de muziek leer je dansend in de les. Elke les begint met een warming-up. Daarna worden er oefeningen gedaan voor een lenig lijf, sterke spieren en een goede houding. Dan is het tijd om echt te gaan dansen. Met elkaar werk je aan een dans, die je zo goed mogelijk probeert uit te voeren en waarin je je helemaal kunt uitleven. Soms probeer je allemaal tegelijk dezelfde beweging te maken, soms dans je verschillende passen door elkaar heen. Dat kan er prachtig uitzien en veel voldoening geven. De les eindigt met een cooling-down om weer tot rust te komen.

 

Samen:

 

Dansen doe je samen, in een groep. Je hebt plezier met de mensen om je heen, je moedigt elkaar aan. Je leert van anderen door goed naar elkaar te kijken. Samen dansen is uitnodigend en gezellig. Na afloop voel je je heerlijk moe én fit. 

Jong en oud 

Leeftijd speelt bij jazzballet geen rol. Bij Sportvereniging Snel en Lenig Wassenaar kan men terecht vanaf 6 jaar. Iedereen kan (leren) dansen. Jonge kinderen dansen op liedjes die ze goed kennen, tieners swingen op top-40 nummers. Het accent ligt op het plezier in bewegen, zeker in het begin gaat het nier om ingewikkelde choreografieën en wervelende draaien. 

 

Ook voor jongens:

 

Streetdance is allang niet meer alléén voor meisjes, ook jongens zijn welkom. Zij houden toch ook van muziek en swingen. 

 

Kleding: 

 

Speciale kleding is eigenlijk niet vereist, maar het lekkerste dans je in een joggingbroek, legging of wielerbroekje. Een T-shirt of turnpakje erbij is voldoende. Je krijgt het snel genoeg warm. Soms dans je op blote voeten, maar je kunt natuurlijk ook dans-, of turnschoentjes met een dunne zool aanschaffen. Wanneer je met je groep een uitvoering (bijv. in de sporthal of bejaardentehuis) hebt, maak je afspraken over de kleding die je aantrekt.